Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 263 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 148 (5/7/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ

2. Τα προτεινόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Μιχάλη Πόλη

3. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

4. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

 

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τόσο των Επαρχιακών επιτροπών όσο και του ΔΣτης ΑΚΙΔΑ για την εκλογή των εκπροσώπων της ΑΚΙΔΑ στα αξιώματα της ΠΟΕΔπου προκύπτουν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα από το καταστατικό της Οργάνωσης. Οι συνάδελφοι λοιπόν που αναλαμβάνουν την ευθύνη να υπηρετήσουν την ΠΟΕΔ εκπροσωπώντας την ΑΚΙΔΑ τόσο στο ΔΣ όσο και στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ είναι οι παρακάτω:
Γραμματεία ΠΟΕΔ
• Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Β. Γ. Γραμματέας – Τηλ 99-316084
• Απόστολος Αποστολίδης, Β. Οργ. Γραμματέας ΠΟΕΔ – Τηλ 99-744808
Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΕΔ και ΕΕ ΠΟΕΔ

Λευκωσία
• Απόστολος Αποστολίδης – Τηλ 99-744808
• Αγάθη Γεωργιάδου - Τηλ 99-521653
Λεμεσός
• Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Τηλ 99-316084
Λάρνακα
• Αντρέας Θεοδώρου Τηλ 99-491322
• Δημήτρης Παπαχριστοφόρου - Γραμματέας ΕΕ ΠΟΕΔ - Τηλ 99-455400
Αμμόχωστος
• Μιχάλης Μουστακάς, Πρόεδρος ΕΕ ΠΟΕΔ Τηλ 99-454590
Πάφος
• Θεοδόσης Χριστοδούλου - Τηλ 99-405591
Όλοι οι άνθρωποι της ΑΚΙΔΑ στην ΠΟΕΔ είναι στη διάθεση του κάθε συνάδελφου για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια χρειαστεί ειδικά ανάμεσα στην περίοδο του καλοκαιριού για θέματα δηλώσεων, τοποθετήσεων και ενστάσεων σε μεταθέσεις.

Σε επόμενο δελτίο θα σας γνωστοποιήσουμε τα ονόματα και των 25 Γενικών αντιπροσώπων μας παγκύπρια και τις θέσεις τους στις κατά τόπους ΕΕ της ΠΟΕΔ.

ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΕΔ – ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η νέα εκτελεστική Γραμματεία ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά της. Ανάμεσα στα επτά μέλη και οι δυο άνθρωποι της ΑΚίΔΑ. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ως Γενικός Γραμματέας και ο Απόστολος Αποστολίδης ως Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας. Και οι δύο είναι στη διάθεση του κάθε συναδέλφου για οτιδήποτε χρειαστεί. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΕΔ

1. Με πρωτοβουλία της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, έχει αποσταλεί έγγραφο με τίτλο «Διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων» προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το έγγραφο αναμένεται να προσυπογράψουν όσες Οργανώσεις έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για τις προθέσεις αλλά και τις τακτικές ενημέρωσης του Υπουργείου Εργασίας.

2. Συνάντηση με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ πραγματοποίησε η Γραμματεία της ΠΟΕΔ, στην οποία έγινε αρχική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

3. Πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα της ΠΟΕΔ, συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΕΥ, την Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2008. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορες ρυθμίσεις και απορρέοντα από την εφαρμογή των νέων σχεδίων υπηρεσίας Ειδικής Εκπαίδευσης.

4. Αποστάληκε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Επιστολή με θέμα την κατάσταση και τις διαμαρτυρίες της Οργάνωσης για τις αποκοπές επιδομάτων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην ΚΕΑ.

 

 

2. Τα προτεινόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Μιχάλη Πόλη

Γνωρίζετε ότι κάθε δάσκαλος που θα διοριστεί μετά την 1/1/2009 θα πληρώσει 32 χιλιάδες ευρώ περισσότερα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του με βάση την πρόταση της κυβέρνησης Χριστόφια για διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΚΑ; Ξέρετε ότι με τη νέα ρύθμιση όλοι οι δάσκαλοι που βρίσκονται σήμερα στην υπηρεσία θα χάσουν πέραν των  5 χιλιάδων ευρώ ο καθένας λόγω της κατάργησης του επιδόματος ανεργίας σε αφυπηρετούντες; Έχετε παιδιά που φοιτούν σε πανεπιστήμια; Τόσο το χειρότερο για σας, αφού τα παιδιά σας θα αναγκαστούν εκ των υστέρων να πληρώσουν εισφορές στο ΤΚΑ μετά το δεύτερο έτος σπουδών, ενώ σήμερα για τα χρόνια αυτά πιστώνονται  με τις βασικές ασφαλιστέες αποδοχές. Αν νομίζετε ότι μόνο εμείς θα χάσουμε από τις προτεινόμενες αλλαγές κάνετε λάθος. Οι προϋποθέσεις για θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης γίνονται πιο αυστηρές και πολλοί θα χάσουν από την νέα ρύθμιση….

Γιατί όμως μια αριστερή κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τέτοια αντιλαϊκά μέτρα; Πέραν των προβλημάτων του ΤΚΑ που υπάρχουν και πρέπει να ρυθμιστούν, υπάρχουν και οι δεσμεύσεις της Κύπρου έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα σύγκλισης δεσμεύει την εκάστοτε κυβέρνηση ανεξαρτήτως αν είναι αριστερή ή δεξιά. Τα σημαντικότερα των προτεινόμενων μέτρων υπάρχουν στο πρόγραμμα σύγκλισης 2005-2009. Είχαν τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και επαναφέρονται από την παρούσα.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Η οικονομική πολιτική βασικά καθορίζεται από τις Βρυξέλλες ενώ οι κυβερνήσεις των κρατών μελών είναι διεκπεραιωτές των κοινών αποφάσεων της ΕΕ. Διαβάστε το έγγραφο που ακολουθεί για να διαπιστώσετε με τεκμήρια τα όσα περιληπτικά αναφέρονται πιο πάνω.

Μία εξαιρετική εργασία που θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα μας:
Τα προτεινόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων

 

 

3. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εκμεταλλευόμενοι τις καλοκαιρινές διακοπές θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το υλικό της ιστοσελίδας, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις πολλών συναδέλφων. Η ιστοσελίδα θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται και κατά τη διάρκεια των διακοπών με ενημερωτικό υλικό από την ΠΟΕΔ, με θέματα μεταθέσεων, τοποθετήσεων και μετακινήσεων καθώς και εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ μάθετε πως μπορείτε να εξασφαλίσετε ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ και ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

EΠΙΣΗΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

 

4. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με το κλείσιμο της σχολική χρονιάς 2007-2008 το Δ.Σ της Α.Κί.ΔΑ. εύχεται σε όλους τους συναδέλφους καλή αρχή των διακοπών και καλή ξεκούραση. Επειδή όμως οι εξελίξεις και η ανάγκη ενημέρωσης συνεχίζονται, η αποστολή του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Στόχος μας η ενημέρωση – πληροφόρηση σε σχέση με μεταθέσεις, ενστάσεις, τοποθετήσεις, επιμόρφωση στους ΗΥ, εξοχικά και ότι άλλο χρήσιμο προκύψει. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. συνεχίζει να είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10