Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 193 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 146 (27/5/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Η μυθολογία και το ολοήμερο σχολείο

2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ – 29 ΜΑΪΟΥ 2008

3. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

4. «Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑ»

5. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

 

 

1. Η μυθολογία και το ολοήμερο σχολείο

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στα σχολεία προεκλογικό τρίπτυχο της ΠΑΔΕΔ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ με τίτλο «Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο: 5 Μύθοι – 10 Αλήθειες». Επειδή θεωρούμε ότι το έντυπο αυτό σκόπιμα παραπληροφορεί παρουσιάζοντας μέρος της αλήθειας και ακολουθώντας τη γνωστή κοπτοραπτική της ΠΑΔΕΔ «ό,τι καλό, είναι δικό μας», οφείλουμε να ενημερώσουμε.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ότι επί Κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη και με Υπουργό τον κ. Ουράνιο Ιωαννίδη, τέθηκε ως κυβερνητική πρόταση η δημιουργία των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων. Η πρόταση αυτή δεν συνοδευόταν από καμιά μελέτη, από καμιά έρευνα, καμιά διαμόρφωση αναλυτικού ή ωρολογίου προγράμματος. Έχει μείνει παροιμιώδης η φράση του τότε υπουργού στα αγγλικά και επί λέξει «you take it or you leave it” ! ! ! Η ΠΑΔΕΔ, ως συμπολίτευση, χωρίς να θέσει καμιά προϋπόθεση, χαιρέτιζε, πανηγύριζε και ψήφισε τελικά υπέρ του Προαιρετικού χωρίς καθόλου να εντοπίζει καμιά προχειρότητα. Μόνο η Α.Κί.ΔΑ. τότε αρνήθηκε και διαμαρτυρήθηκε με την ψήφο της, για την έλλειψη βασικών στοιχείων βιωσιμότητας του νέου θεσμού.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι επίσης ότι ο θεσμός του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου σε βάθος χρόνου οδηγήθηκε σε μαρασμό και παρακμή, χωρίς ποτέ η ηγεσία της ΠΑΔΕΔ να γράψει μια γραμμή ανησυχίας.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι πως όταν τέθηκε η εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για το Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο, η ηγεσία της ΠΑΔΕΔ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ως αντιπολίτευση, ήταν κάθετα αρνητική στην υλοποίηση του νέου θεσμού κάτω από την όποια μορφή. Δεν ξεχνούμε τη σταθερή επωδό των στελεχών της ΠΑΔΕΔ ‘τώρα, τούτο μας έλειπε;».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ – ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της ΠΑΔΕΔ – επέδειξε πρωτοφανή ζήλο στη δίωξη και δυσφήμιση του νέου θεσμού, προστρέχοντας ακόμα και σε σχολεία, για να προκαταλάβει την όποια προδιάθεση υιοθέτησης του Ενιαίου Ολοήμερου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι επίσης πως εκείνες τις δύσκολες μέρες, πάμπολλες από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ ήταν προσωπικές απόψεις, καρπός μιας μονομανίας κατά του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου και εκτός αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ. Το γεγονός αυτό είχε εξοργίσει τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ και ήταν πηγή πολλών εντάσεων.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι πως η αποφασιστική στάση της Α.Κί.ΔΑ. και η κίνηση τακτικής που διέγραψε με την αρχική της απαγορευτική στάση στη λειτουργία του Ενιαίου χωρίς ανακουφιστικά μέτρα για τους συναδέλφους, πρόσθετο χρόνο, διαμόρφωση ωραρίου οδήγησε σε βελτιωμένη εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας και εγκατάλειψη της αρχικής άκαμπτης στάσης του.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ότι σε σχέση με το Προαιρετικό, το Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο ξεκίνησε την πιλοτική εφαρμογή του για τρία χρόνια σε δεκαπέντε σχολεία με πρόσθετο βοηθητικό προσωπικό, με απαλλαγές χρόνου στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, με σοβαρό αριθμό ενισχυτικών περιόδων, με νέα διδακτικά αντικείμενα, με επιπλέον Β. Διευθυντές και με το διορισμό σημαντικού αριθμού νέων δασκάλων (σε μια εποχή κορεσμού του επαγγέλματος). Ταυτόχρονα με τη λειτουργία του ξεκινούσε και η αξιολόγησή του, που θα καταλήξει στις τελικές αποφάσεις.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι πως όταν το Υπουργείο Παιδείας ικανοποιούσε αρκετές από τις προϋποθέσεις και όταν η ΠΟΕΔ έθετε τις βάσεις για αποφυγή εκφυλισμού του θεσμού, ακόμη και τότε, η ΠΑΔΕΔ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ καταψήφισε, χωρίς καμιά συζήτηση

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι πως παρά το μένος του κατά του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ οδήγησε «σε πολλές περιπτώσεις στην εξεύρεση συναδέλφων για στελέχωση των σχολείων».  Όμως αυτό δεν ήταν μια «εξ αίφνης» αγάπη αλλά μια οδός πελατειακών σχέσεων μέσα σε μια προσέγγιση επέμβασης στη ροή των μεταθέσεων …

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ πρωτόλειας ανάπτυξης αποτελεί η προσπάθεια παρουσίας της ΠΑΔΕΔ μόνης και πληγωμένης να αγωνίζεται και να ιδρώνει για την εισαγωγή και την επιτυχία του νέου θεσμού. Ενός θεσμού που για λόγους δικούς τους δεν επιθυμούσαν παρά την εξάλειψή του. Και όταν δεν τα κατάφεραν και το νέο αυτό κοινωνικό μέτρο άρχισε δειλά τα πρώτα του βήματα, προσπαθούσαν και προσπαθούν βγάλουν το όποιο παραταξιακό όφελος, την ψήφο των καλοπροαίρετων δασκάλων.

 

 

2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ – 29 ΜΑΪΟΥ 2008

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από 8:00πμ – 7:00μμ. Θα υπάρξει διάλειμμα από 2:30-3:30μμ. Θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στα πιο κάτω σχολεία:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΒ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΠΑΦΟΣ: Ι΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΟΡΦΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ

Θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα για όλους τους εκτοπισμένους συνάδελφους σε όλα τα πιο πάνω κέντρα

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ:

ΒΑΖΩ +, ü ή Χ  κάτω από την Κίνηση που με αντιπροσωπεύει

Επιλέγω υποψήφιους μόνο από ΜΙΑ Κίνηση

Δικαιούμαι να βάλω ... σταυρούς προτίμησης:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ è μέχρι 9

ΛΕΜΕΣΟΣ è μέχρι 6

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣè μέχρι 3

ΛΑΡΝΑΚΑ è μέχρι 3

ΠΑΦΟΣ è μέχρι 2

ΜΟΡΦΟΥ è μέχρι 2

ΚΕΡΥΝΕΙΑè μέχρι 1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ: Φέρνω στο εκλογικό κέντρο κάποιο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά μου (Ταυτότητα, Άδεια Οδηγού, Διαβατήριο, Εκλογικό Βιβλιάριο)

 

 

3. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ø

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεστε σε ένα ιστοχώρο, που μπορεί να σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε για την εργασία σας:

εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται:

ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 40 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΕΙΣ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΤΟΥΡΗ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ.

ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤ’ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα και απόψεις της Α.Κί.ΔΑ., έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου, σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ μάθετε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ και ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

4. «Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑ»

Πέστε μας την άποψή σας για το θέμα αυτής της βδομάδας, που αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ΠΟΕΔ. Πατήστε εδώ: http://www.akida.info/poll.htm

 

 

5. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Εκλογές ΠΟΕΔ 2008.  Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών οργανωμένα και με μια ιστορία συνέπειας κατέρχεται στις εκλογές. Η παρουσία της στο συνδικαλισμό και την Παιδεία μακρά και πλούσια.

Ως ομάδα επικοινωνίας της Α.Κί.Δα, υπεύθυνη για την ιστοσελίδα www.akida.info και την αποστολή ηλεκτρονικών δελτίων ενημέρωσης, βρισκόμαστε ενώπιον της δικής σας  αξιολόγησης για τις επερχόμενες εκλογές. Γι’ αυτό και οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη δράση μας, εκθέτοντάς την στην κρίση σας.

Στόχος μας υπήρξε η αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς κομματικά, παραμορφωτικά φίλτρα, σε συνδικαλιστικά και  εκπαιδευτικά ζητήματα και η προσφορά  εκπαιδευτικού υλικού που θα διευκόλυνε το καθημερινό έργο όλων των δασκάλων στην τάξη. Είναι αλήθεια πως, ως δάσκαλοι που εργαζόμαστε καθημερινά στα σχολεία, αναλώνουμε αρκετό προσωπικό ελεύθερο χρόνο για εμπλουτισμό της ιστοσελίδας. Είναι όμως μεγάλη η ικανοποίησή μας γιατί μπορούμε να προσφέρουμε ενημέρωση, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό στις εκατοντάδες των συναδέλφων που επισκέπτονται καθημερινά την www.akida.info. Η εθελοντική προσφορά προς όφελος όλων είναι εξάλλου και η φιλοσοφία που διέπει όλη τη λειτουργία της Α.Κί.Δα. και αποτελεί το συνεκτικό στοιχείο πάνω στο οποίο στήθηκε η Ανεξάρτητη Κίνηση. Μια κίνηση που δεν αλληθωρίζει ούτε δεξιά ούτε αριστερά αλλά κοιτάζει μπροστά δίνοντας ελπίδα σε όλους για ακόμη καλύτερες μέρες στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν πρόκειται για πολιτικές αλλά για συνδικαλιστικές εκλογές. Σας προτρέπουμε να αγνοήσετε τις υποσχέσεις που αφειδώλευτα μοιράζονται λίγες μέρες πριν τις εκλογές, γιατί μόνο υποσχέσεις θα μείνουν για τους περισσότερους από εσάς. Κάντε ελεύθερα και συνετά τις επιλογές σας. Δώστε φωνή και υπόσταση στην Κίνηση που ήταν για τρία χρόνια δίπλα σας και μαζί σας και θα είναι σίγουρα και πάλι μετά τις εκλογές της 29ης Μαΐου. Με ειλικρίνεια και τόλμη θα αντιμετωπίσουμε μαζί τα όποια προβλήματα προκύψουν και θα διεκδικήσουμε μαζί, τα όσα δικαιούται η Παιδεία του τόπου μας και τα όσα εσείς οι ίδιοι μας είπατε ότι χρειάζεται να γίνει για να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28