Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 139 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 145 (20/5/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. «ΟΡΑΜΑ» ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ

2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ – 29 ΜΑΪΟΥ 2008

3. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

4. «Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑ»

5. European University Cyprus

 

 

1. «ΟΡΑΜΑ» ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ

Πώς μπορεί ένα όραμα να κατατρύχεται από τόσα πολλά στοιχεία μιας άτσαλης και χοντροκομμένης προπαγάνδας;

Στάλθηκε πρόσφατα στα σχολεία σε πολύχρωμη έκδοση – ήταν και η μόνη του αρετή – το «όραμα» της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Παρόλο που τελικά δεν θα έπρεπε, ήταν μια έκπληξη από μια απίστευτα εγωκεντρική και προκλητική στάση της ηγεσίας της ΠΑΔΕΔ έναντι του συνδικαλιστικού κόσμου και ιδιαίτερα του απλού δασκάλου, μπροστά στον οποίο ανερυθρίαστα και με κυνισμό διαγράφουν και υποτιμούν την ίδια την ΠΟΕΔ.

Κάλλιστα αντί «όραμα» Παιδείας θα μπορούσε κάτω από συγκεκριμένη φωτογραφία (;) να έχει τον τίτλο «Η ΠΟΕΔ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ» ή καλύτερα «Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ».

Με μια Ναπολεόντεια φρασεολογία η ηγεσία της ΠΑΔΕΔ έχει ιδιοποιηθεί τα πάντα, όλα όσα η ΠΟΕΔ με κόπο και συλλογική δουλειά πέτυχε αυτή την τριετία.

Μέσα σε 38 έγχρωμες σελίδες δεν αναφέρονται πουθενά φράσεις όπως «Εμείς μαζί με άλλους», «Με συλλογική δουλειά», «Σε συνεργασία», «Δουλεύοντας μαζί», «Συνδιοργανώσαμε».  Πουθενά ! ! !

Οι 38 ΕΓΧΡΩΜΕΣ σελίδες ήταν ένα ρεσιτάλ αυτοδιαφήμισης, αυτοπροβολής, διαστρέβλωσης και ιδιοποίησης συλλογικών κόπων. 

Εντεχνα, για τον προσεκτικό αναγνώστη, εκείνοι που εκθειάζονται είναι οι 2-3 συγκεκριμένοι στην ηγεσία της ΠΑΔΕΔ.  Πουθενά δεν θα εντοπιστεί σεβασμός, έστω και των μελών της ίδιας, της δικής τους παράταξης, ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Δόλο αποτελεί η ανάμειξη των αφισών από εκδηλώσεις της ΠΟΕΔ, με αφίσες της ΠΑΔΕΔ, στις πολύχρωμες σελίδες του «οράματος».  Σκόπιμα και χωρίς καμιά αιδώ, προσβλέπουν σε μια σύγχυση του αναγνώστη και ταύτιση της ΠΑΔΕΔ με ό,τι έκανε η ΠΟΕΔ.

ΕΤΗΣΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΕΔ: Δεν σεβάστηκαν ούτε τους αξιόλογους και κοινής αποδοχής βραβευθέντες, χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους σε προεκλογικό έντυπο και δίπλα από αφίσα της ΠΑΔΕΔ.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ του «οράματος» γράφεται πως οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της ΠΟΕΔ ήταν «καθοδηγούμενες από την ηγετική παρουσία της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ», (της ΠΑΔΕΔ). Μόνο αυτή η φράση αρκεί για να πείσει για τα σοβαρότατα ελλείμματα δημοκρατίας στην αντίληψη των ηγετόρων της ΠΑΔΕΔ.  Παραπέμπει σε αναχρονιστικές εποχές αυτολατρείας του αρχηγού, ο οποίος θεωρεί όλους τους άλλους και  ειδικά τους συνεργάτες του, ένα τίποτα.

ΕΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ έχουν αυτή την έπαρση χωρίς να γνοιάζονται για την αλήθεια, φανταστείτε στον προφορικό και διαπροσωπικό τους λόγο, με πόση στρέβλωση και πόση κακή πρόθεση παρουσιάζονται οι «υπόλοιποι» - φράση του «οράματος» - αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ και οι άλλοι χώροι που συνθέτουν της ΠΟΕΔ.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΠΟΕΔ, που σε όλα τα έντυπα της ΠΑΔΕΔ είναι ρεφρέν ότι προέρχεστε από την ΠΑΔΕΔ, εάν συμμετείχατε και επιμεληθήκατε και συναινέσατε στο ύφος του «οράματος», έχετε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ να γίνετε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και απλά συμπροεδρεύσατε της ΠΑΔΕΔ με στόχο την προβολή και τη διαφήμισή σας.

ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ Α.Κί.ΔΑ: Δεν θα σας πούμε για τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΕΔ, δεν θα γράψουμε παραταξιακούς ύμνους για τα πρόσωπά μας.  Δεν θα ιδιοποιηθούμε ξένους  κόπους.  Δεν θα μπούμε καν στη λογική «Μα αυτό εμείς το κάναμε».

Είναι σοβαρό μέρος της δικής μας ερμηνείας ο σεβασμός των συνεργατών μας, η αναγνώριση της συλλογικής εργασίας, η στήριξη της συμμετοχικής διαδικασίας. Για μας μπροστά θα βρίσκεται και θα προβάλλεται το σύνολο, η ΠΟΕΔ, η οποία έχει ως ιδεολόγημα τον απλό δάσκαλο και όχι την προσωπική και κινησιακή μας φωταγώγηση.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, αφανή αγωνιστή του μόχθου στις τάξεις και τα σχολεία, απάντησε με την ψήφο σου στο ερώτημα για την ηγεσία που αξίζει στην ΠΟΕΔ, αποστόμωσε με τη ψήφο σου την αλαζονεία και την επίδειξη, απαγόρευσε με την ψήφο σου την ύβρη, την ισοπέδωση και την επιτήδευση των «αρχηγών».

 

 

2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ – 29 ΜΑΪΟΥ 2008

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από 8:00πμ – 7:00μμ. Θα υπάρξει διάλειμμα από 2:30-3:30μμ. Θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στα πιο κάτω σχολεία:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΒ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΠΑΦΟΣ: Ι΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΟΡΦΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ

Θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα για όλους τους εκτοπισμένους συνάδελφους σε όλα τα πιο πάνω κέντρα

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ:

ΒΑΖΩ +, ü ή Χ  κάτω από την Κίνηση που με αντιπροσωπεύει

Επιλέγω υποψήφιους μόνο από ΜΙΑ Κίνηση

Δικαιούμαι να βάλω ... σταυρούς προτίμησης:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ è μέχρι 9

ΛΕΜΕΣΟΣ è μέχρι 6

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣè μέχρι 3

ΛΑΡΝΑΚΑ è μέχρι 3

ΠΑΦΟΣ è μέχρι 2

ΜΟΡΦΟΥ è μέχρι 2

ΚΕΡΥΝΕΙΑè μέχρι 1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ: Φέρνω στο εκλογικό κέντρο κάποιο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά μου (Ταυτότητα, Άδεια Οδηγού, Διαβατήριο, Εκλογικό Βιβλιάριο)

 

 

3. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ø

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεστε σε ένα ιστοχώρο, που μπορεί να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για την εργασία σας:

εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται:

ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 40 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΕΙΣ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΤΟΥΡΗ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ.

ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤ’.

επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα και απόψεις της Α.Κί.ΔΑ., έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου, σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

4. «Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑ»

Πέστε μας την άποψή σας για το θέμα αυτής της βδομάδας, που αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ΠΟΕΔ. Πατήστε εδώ: http://www.akida.info/poll.htm

 

 

5. European University Cyprus

Αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα παιδαγωγικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει σήμερα, και μετά την έγκριση και αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο στις 12 Σεπτεμβρίου 2007, τέσσερα αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά προγράμματα, δύο προπτυχιακά και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα δύο προπτυχιακά προγράμματα είναι αυτά των Νηπιαγωγικών και της Δημοτικής Εκπαίδευσης, τα οποία οδηγούν σε τίτλο Bachelor και είναι διάρκειας 4 ετών πλήρους φοίτησης. Τα δυο μεταπτυχιακά προγράμματα οδηγούν σε τίτλο Masters στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (διάρκειας 18 μηνών πλήρους φοίτησης) και στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση (διάρκειας 2 ετών πλήρους φοίτησης).  Επίσης, το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου λειτουργεί προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (ΒΑ, 4 έτη σπουδών) στη Μουσική (που περιλαμβάνει τη Μουσική Παιδαγωγική). 

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προγράμματα και τους στόχους τους, αλλά και το περιεχόμενο και τους σκοπούς των επιμέρους μαθημάτων, μπορείτε να βρείτε στους πιο κάτω συνδέσμους

http://www.euc.ac.cy/cycollege.24.24.menu24.en.4.html

http://www.euc.ac.cy/cycollege.191.191.menu189.en.4.html

ή επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο του Τμήματος:

Δρα Λοΐζο Συμεού (τηλ. 22-713178, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28