Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 167 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 143 (5/5/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν

2. Ενημέρωση από την ΠΟΕΔ

3. www.akida.info: Μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό για Συναισθηματική Αγωγή

4. «Η γνώμη σας μετρά»

5. Εκδηλώσεις

6. Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και οι ευθύνες της ΠΟΕΔ, του Μιχάλη Πόλη

7. Απόσπασμα από το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου

 

 

1. Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν

Πήραμε το πιο κάτω μήνυμα από το συνάδελφο Πανίκο Ντουρή:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για το βιβλίο  «Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν» που έχω εκδώσει, εις μνήμην της εκλιπούσας συζύγου μου, Στέλλας Πιτσιλλή, σκέφτηκα ότι πολλοί από σας θα προτιμούσατε να έχετε τα σαράντα μαθήματα συναισθηματικής αγωγής του βιβλίου σε ηλεκτρονική μορφή. Γι’ αυτό και τα προσφέρω στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα http://www.akida.info , προσκαλώντας ταυτόχρονα όσους συναδέλφους έχουν ηλεκτρονικό υλικό για τη συναισθηματική αγωγή να το προσφέρουν και αυτοί (επικοινωνώντας στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) για να μπορούμε όλοι να το χρησιμοποιούμε.

Με εκτίμηση, 

Παναγιώτης Ντουρής»

Εμείς απλά να ευχαριστήσουμε το συνάδελφο για την πρωτοβουλία και προσφορά του αυτή.

 

 

2. Ενημέρωση από την ΠΟΕΔ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 22ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΔΟΕ-ΠΟΕΔ με θέμα «Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχειακό συγκρότημα ALDEMAR OLYMPIAN στο νομό Ηλείας, δυτικά της πόλης του Πύργου και πολύ κοντά στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.

Επίκεντρο του συνεδρίου ήταν η Περιβαλλοντική Αγωγή, το αειφόρο σχολείο, η διαχείριση φυσικών καταστροφών, ο ρόλος της Παιδείας μπροστά  στα σύγχρονα, ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ελλαδίτες και Κύπριοι εισηγητές προσέγγισαν το θέμα από πολλές οπτικές και ανέπτυξαν ιδιαίτερα σημαντικές προεκτάσεις τους.

Από τα μεγάλα συμπεράσματα και πορίσματα ήταν το γεγονός ότι το σχολείο, η αγωγή και οι δάσκαλοι απόμειναν από τους ελάχιστους χώρους αντίστασης στην κερδοσκοπία σε βάρος του πλανήτη.

Εμπειρία ζωής ήταν η επίσκεψη στους χώρους των περσινών βιβλικών καταστροφών από τις πυρκαγιές.

Η έκταση και το είδος των καταστροφών δυστυχώς είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος από τα Μ.Μ.Ε.

 

 

3. www.akida.info: Μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό για Συναισθηματική Αγωγή

Ø

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεστε σε ένα ιστοχώρο, που μπορεί να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για την εργασία σας:

εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 40 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΕΙΣ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΤΟΥΡΗ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ.

επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις,

ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι,

το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα και απόψεις της Α.Κί.ΔΑ.

έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου,

σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,

σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δύο νέα εικονίδια με τα «Θέματα που σας ενδιαφέρουν» και το «Η γνώμη σας μετρά», όπου ζητούμε την άποψή σας για καίρια θέματα της καθημερινότητάς μας.

 

 

4. «Η γνώμη σας μετρά»

Πέστε μας την άποψή σας για το θέμα αυτής της βδομάδας, σχετικά με το σύστημα μεταθέσεων. Πατήστε εδώ: http://www.akida.info/poll.htm

 

 

5. Εκδηλώσεις

Α) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (θεατρικό παιχνίδι - αυτοσχεδιασμοί - παντομίμα - κ.ά.)

ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΡΑΣΤΙΤΗΣ

(δάσκαλος, Πρόεδρος Καλλιτεχνικής Επιτροπής ΘΟΚ)

Τι πρέπει να γνωρίζουμε, όταν προετοιμάζουμε σχολικές γιορτές;

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ

 

 

6. Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και οι ευθύνες της ΠΟΕΔ

Ø

Του Μιχάλη Πόλη

Η αναγνώριση από την Αρχή Ισότητας ότι οι στρατεύσιμοι δάσκαλοι υφίστανται δυσμενείς διακρίσεις και οι εισηγήσεις της κ. Ιλιάνας Νικολάου για άρση των αδικιών αυτών μας γεμίζουν χαρά. Η πρακτική εφαρμογή όμως των εισηγήσεων αυτών δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, αν η ΠΟΕΔ συνεχίσει την τακτική για περιθωριοποίηση του προβλήματος. Μέσα από αδιάψευστα ντοκουμέντα τεκμηριώνεται το θάψιμο του αιτήματος από την ΠΟΕΔ τα τελευταία 20 χρόνια και η ανακίνηση του περιστασιακά με πρωτοβουλίες μεμονωμένων δασκάλων, τους οποίους η συντεχνία άφησε αβοήθητους . Εξαίρεση αποτελεί η ΑΚΙΔΑ, η οποία με την προσφυγή της στον Επίτροπο Διοικήσεως κατάφερε να επαναφέρει το ζήτημα της αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας για σκοπούς προσαυξήσεων, προαγωγών και συντάξεων  στην επιφάνια.

Ένα ντοκουμενταρισμένο έγγραφο που δεν πρέπει να παραλείψετε να διαβάσετε στο  www.akida.info, στο εικονίδιο «Θέματα που σας ενδιαφέρουν».

 

 

7. Απόσπασμα από το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου

Σε εποχές που το σκοτάδι προσπαθεί να επιβληθεί στη ζωή των ανθρώπων, νοιώθω έντονη την ανάγκη να απευθυνθώ προς εσάς, ως πατέρας προς τέκνα και ως αδελφός προς αδελφούς, και να σας προσκαλέσω στο σπίτι μας, στην Εκκλησία, για να μοιραστούμε το φως και τη χαρά της Αναστάσεως.

Ελάτε να πάρετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός. Ελάτε να μοιραστούμε το φως που δεν βραδιάζει ποτέ.  Σε κάθε γωνιά της γης το σκοτάδι επιμένει φορτικά και αδυσώπητα να επιβάλλει την κυριαρχία του στη ζωή του κόσμου.

Από άκρου εις άκρον της Οικουμένης υπάρχουν μάτια σκοτεινιασμένα από τη φτώχεια, τη δυστυχία και τις δοκιμασίες που γεννούν η πλεονεξία, η απανθρωπιά, η σκληροκαρδία και ο εγωκεντρισμός των ισχυρών της γης.  Μέρη που θα έπρεπε να λάμπει ο ήλιος, φωτίζονται από τις πυρκαγιές των πολέμων. 

Και όσο τα πάθη συσκοτίζουν την εικόνα Θεού στον άνθρωπο, υποδουλώνοντας την ψυχή του και επιτρέποντας στην αμαρτία να ευτελίζει και να αμαυρώνει την ομορφιά της ζωής που μας χάρισε ο Θεός, τόσο ο άνθρωπος θα αναζητά «το φως το αληθινόν».

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10