Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 189 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Εκλογικές αναμετρήσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ 2008: Η ΑΚΙΔΑ 2Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Την 29η Μαΐου 2008, στις  εκλογές της ΠΟΕΔ, εσύ ως  εκλογέας, βοήθησες έμπρακτα ώστε η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων-Νηπιαγωγών να καταστεί και πάλι δεύτερη δύναμη στην ΠΟΕΔ. Με τη δική σου στήριξη και βοήθεια, παρά τις έντονες πιέσεις που ίσως δέχτηκες παραμονές των εκλογών από τους μηχανισμούς των κομματικών κινήσεων, η Α.Κί.ΔΑ. εξασφάλισε το πολύ σεβαστό ποσοστό του 25%.

Με τη ψήφο σου έστειλες το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο σύγχρονος εκπαιδευτικός  συλλογιέται και αποφασίζει ελεύθερα και ανανέωσες την εμπιστοσύνη σου στην Κίνηση και στους ανθρώπους της. Η  απόφασή σου, στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία, αποτελεί για εμάς συμβόλαιο ευθύνης, ώστε να φανούμε αντάξιοι των δικών σου προσδοκιών. Όσοι από εμάς θα αναλάβουν  θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ, καθώς και όσοι θα αποτελέσουν τις νέες Επαρχιακές Επιτροπές της Α.Κί.ΔΑ.,  δεσμευόμαστε πως θα:

Παραμείνουμε δίπλα στον εκπαιδευτικό Προδημοτικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και ότι δε θα ανεχθούμε καμιά αυθαιρεσία που θα  στοχεύει τα δικαιώματά του, την επαγγελματική και την προσωπική του αξιοπρέπεια

Αντιμετωπίζουμε, όπως πάντα, ισότιμα και έντιμα όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα  με το ποια κίνηση εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους

Συνεχίσουμε τη δυναμική μας παρουσία στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας 2008-2011, όπως  έχουμε πράξει  όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα  μιμηθούμε τις εσπευσμένες επισκέψεις στα σχολεία λίγους μήνες πριν τις εκλογές

Είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του μάχιμου εκπαιδευτικού

Μεταφέρουμε στα συλλογικά όργανα της Οργάνωσής μας τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα  αιτήματα των μελών

Οι θέσεις της ΠΟΕΔ που εξασφαλίστηκαν με τη ψήφο σας, δε θα  εκληφθούν σε καμιά περίπτωση ως «προνόμια» ή ως ευκαιρίες προσωπικής προβολής, αλλά ως έπαλξη για προώθηση των δικαίων του κλάδου

Παραμείνουμε πιστοί στις αρχές του υπερκομματικού συνδικαλισμού, χωρίς μεταμφιέσεις, μεταλλάξεις και παλινδρομήσεις

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

           Έχουμε το θάρρος να σε κοιτάξουμε  στα μάτια και να σε διαβεβαιώσουμε υπεύθυνα, χωρίς συνθήματα και ηχηρές υποσχέσεις, πως θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ψήφο σου για το καλό του κλάδου και της εκπαίδευσης του τόπου μας. Εγγύηση σε  αυτό αποτελεί η  ιστορία της Α.Κί.ΔΑ και των ανθρώπων της.

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔ

 

 

 

1993

1996

1999

2002

ΑΓ. ΣΥΝ.

14%

13,50%

15%

15%

Α.ΚΙ.ΔΑ

16%

18%

25%

29%

ΔΗ.ΚΙ

27%

26,50%

23%

22%

ΠΑΔΕΔ

43%

42%

37%

34%

 

 

 

 

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔ

 


1. Εισαγωγικό

Στο παρόν σημείωμα θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά της παρουσίας της Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ στην ΠΟΕΔ σε ό,τι αφορά την εκλογική της δύναμη, όπως αυτή αποτυπώθηκε αριθμητικά στις εκλογικές διαδικασίες της τελευταίας δεκαετίας. Μια εκλογική δύναμη συνεχώς αυξανόμενη λόγω της αυξανόμενης εμπιστοσύνης του διδασκαλικού κόσμου προς την Κίνησή μας.

Είναι όμως σημαντικό να αναφερθούμε σε συντομία στο τι είχε προηγηθεί της ίδρυσης της ΑΚίΔΑ, Η σύντομη αυτή παρουσίαση θα βοηθήσει στην κατανόηση του προβληματισμού και των λόγων στους οποίους βασίστηκε η απόφαση για τη δημιουργία μιας νέας Κίνησης μέσα στην ΠΟΕΔ, στην οποία λειτουργούσαν ήδη τρεις άλλες Κινήσεις.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των δασκάλων από το 1898 μέχρι το 1973, με εξαίρεση την ταραχώδη περίοδο 1945 – 1953, λειτουργούσε ως ενιαίο σύνολο. Το 1973, άρχισε η κομματικοποίηση της ΠΟΕΔ με την ίδρυση της Δημοκρατικής Κίνησης ΔΗ. ΚΙ. Ήταν η πρώτη φορά που οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ένιωσαν να τους διαχωρίζουν σε “δικούς μας” και “μη δικούς μας”.

Ακολούθησαν τα τραγικά γεγονότα του 1974 που αιματοκύλησαν τον τόπο μας. Ο δάσκαλος και η νηπιαγωγός κλήθηκαν να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια της εξύψωσης του καταρρακωμένου ηθικού του λαού μας. Τα χρόνια που ακολούθησαν την καταστροφή ήταν δύσκολα. Κι όμως αντί η ΠΟΕΔ να είναι η στήριξη του έργου του εκπαιδευτικού και η καθολική υποστήριξή του ως εργαζομένου, συνέχισαν το διαχωρισμό σε δικούς μας και μη, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι χωρίς κανένα δικαιολογητικό να βιώσουν τη δυσμένεια από την Υπηρεσία, με σοβαρές συνέπειες στην επαγγελματική τους πορεία.

Ως αντίποδας, όπως ισχυρίζονταν οι πρωτεργάτες της, ιδρύθηκε το 1981 η Παγκύπρια Δημοκρατική Έπαλξη Δασκάλων, ΠΑΔΕΔ. Την ίδια χρονιά δημιουργήθηκε και η Παγκύπρια Συνδικαλιστική Κίνηση Δασκάλων ΠΑΣΚ. Έτσι το τοπίο διαμορφώθηκε αντίστοιχα με την πολιτική σκηνή. Η ΔΗ. ΚΙ εκπροσωπούσε το ΔΗ.ΚΟ. και το ΑΚΕΛ, τα οποία συνεργάζονταν στη διακυβέρνηση του τόπου, η ΠΑΣΚ ως η εκπροσώπηση της ΕΔΕΚ είχε τη δική της πορεία, η οποία ως επί τω πλείστον ταυτιζόταν με τη ΔΗ.ΚΙ και, η ΠΑΔΕΔ, απόλυτα ταυτισμένη με το ΔΗΣΥ, έκανε καθαρή αντιπολίτευση, παρουσιαζόμενη ως η Κίνηση των αδικημένων και των κατατρεγμένων από την εξουσία.

Με την πάροδο του χρόνου το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Η συνεργασία ΔΗ.ΣΥ. – ΔΗ.ΚΟ. βρέθηκε στην εξουσία το Φεβρουάριο του 1993, αφού τέθηκαν οι βάσεις από τις βουλευτικές εκλογές του 1991. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αριστεροί “έπρεπε” να φύγουν από τη ΔΗ.ΚΙ., γιατί δεν ανταποκρινόταν η σύνθεσή της στα νέα δεδομένα. Έτσι ίδρυσαν τη Διδασκαλική Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΔΑΣΚ, στην οποία προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι αριστεροί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Το επόμενο βήμα ήταν, ακολουθώντας τις τακτικές ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ να συμπτύξουν κοινό μέτωπο με την ΠΑΣΚ στις εκλογές της ΠΟΕΔ το 1993, ιδρύοντας την Αγωνιστική Συνεργασία.

Η ταύτιση με την κομματική ταυτότητα ολοκληρώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη μετονομασία των πιο πάνω διδασκαλικών παρατάξεων σύμφωνα με τα αντίστοιχα ονόματα των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων. ΠΑΔΕΔ – Πρωτοπορία, ΔΗΚΙ – Αναγέννηση, ΔΑΣΚ – Προοδευτική, ΠΑΣΚ – Αγώνας. Ταυτόχρονα όλες οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες φοιτητικές παρατάξεις.

 

 

 

2. Με κριτική ματιά και πίστη στην ανάγκη για νέα πορεία – 1993

Μια ομάδα νέων δασκάλων και νηπιαγωγών, ζήσαμε ως φοιτητές και στα πρώτα χρόνια της καριέρας μας τις συνέπειες των αδικαιολόγητων συμβιβασμών της ΠΟΕΔ σε καίρια ζητήματα του κλάδου. Προβληματιστήκαμε σοβαρά κατά πόσο έπρεπε να εμπλακούμε σε αυτό τον κυκεώνα του εξαρτημένου από την πολιτική εξουσία συνδικαλισμού. Η αποδοχή της μείωσης των μισθών των νεοδιόριστων μετά το 1981, η ελλιπής συμφωνία για την επιμόρφωση και τη μισθολογική αναβάθμιση το 1986, η απώλεια κεκτημένων με την εφαρμογή της πενθήμερης το 1991, η δυσμενής σε οικονομικές απολαβές για τους νεοδιόριστους συμφωνία το 1992 ήταν μερικά από τα γεγονότα που μας οδήγησαν στην απόφαση ότι η ανάμειξή μας με τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό θα έπρεπε να γίνει μέσα από μια νέα νοοτροπία. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο δάσκαλος και η νηπιαγωγός άξιζαν κάτι καλύτερο.

Χωρίς να μηδενίσουμε την όποια προσφορά και με σεβασμό στην ιστορία της ΠΟΕΔ ιδρύσαμε στις 31 Οκτωβρίου 1992 την Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων – Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ και προτείναμε στον εκπαιδευτικό της Δημοτικής και Προδημοτικής ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης. Κεντρικός άξονας της παρουσίας της ΑΚΙΔΑ ήταν και είναι η απεξαρτημένη από κομματικές δεσμεύσεις συνδικαλιστική δράση, που θα εξυπηρετεί μόνο το καλό της Παιδεία και το καλώς νοούμενο συμφέρον του εκπαιδευτικού ως εργαζόμενου και ως κοινωνικού προσώπου.

Η κοινότητα των δασκάλων και των νηπιαγωγών με τη ψήφο τους στις εκλογές του 1993 έδωσαν στην ΑΚΙΔΑ το 16%, παρέχοντας της τη δυνατότητα να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο. Την ίδια στιγμή η εναλλασσόμενη για 10 χρόνια μονοπωλιακή διαχείριση της ΠΟΕΔ από τις μέχρι τότε μεγάλες Κινήσεις τερματίστηκε. Η ΠΑΔΕΔ από το 51% κατέβηκε στο 43% και η ΔΗΚΙ από το 42% στο 27%. Η Αγωνιστική Συνεργασία των ΠΑΣΚ – ΔΑΣΚ εκπροσωπήθηκε στην ΠΟΕΔ με το 14%.

 

 

 

3. Επιβεβαίωση της παρουσίας της ΑκίΔΑ – 1996

Η τριετία 1993 – 96 ήταν γεμάτη από πολυδιάστατη δραστηριότητα της ΑΚΙΔΑ. Πέρα από τη συνδικαλιστική παρουσία με προτάσεις και θέσεις, εκπαιδευτικά συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες, εκδόσεις ενημερωτικών και άλλων εντύπων ανάδειξαν το δυναμισμό της εκπαιδευτικής κοινωνίας αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο του δασκάλου και της νηπιαγωγού.

Από τη συνδικαλιστική δράση της πρώτης τριετίας της παρουσίας μας στην ΠΟΕΔ, όταν οι ταγοί των άλλων Κινήσεων μας χαρακτήριζαν ανώριμους, θυμίζουμε ότι δική μας ήταν η πρόταση για επιμόρφωση και πρόσληψη 100 και πλέον νηπιαγωγών σε θέση δασκάλου. Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης άμβλυνε από τη μια το πρόβλημα της ανεργίας στις νηπιαγωγούς και από την άλλη ανάστειλε τη λήψη απόφασης για εισαγωγή των ειδικοτήτων με τη μονιμοποίηση μουσικών.

Η πρώτη τριετία της ΑΚΙΔΑ αξιολογήθηκε θετικά από το εκλογικό σώμα των δασκάλων. Στις εκλογές του 1996 η Κίνησή μας πήρε ποσοστό 18%. Οι υπόλοιπες Κινήσεις είχαν ελαφρά πτώση. ΠΑΔΕΔ 42%, ΔΗΚΙ 26,5% και Αγωνιστική Συνεργασία 13,5%.

Να σημειώσουμε και να θυμίσουμε ότι οι εκλογές του 1996 έγιναν μέσα στο πολιτικά φορτισμένο κλίμα των βουλευτικών εκλογών και οι Κινήσεις και το Κόμματα αλληλοστηρίζονταν. Ήταν χαρακτηριστικές οι εικόνες των επισκέψεων των υποψήφιων βουλευτών στις αντίστοιχες των κομμάτων τους κινησιακές αντιπροσωπίες στο χώρο που διεξάγονταν οι εκλογές της ΠΟΕΔ. Με αυτά τα δεδομένα ήταν άθλος το ότι η ΑΚΙΔΑ πήρε αυτό το ποσοστό. Και σίγουρα συγκινητικό το γεγονός ότι οι φίλοι και οι υποστηριχτές της άντεξαν τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν και παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξη προς την ΑΚΙΔΑ, διαχωρίζοντας την πολιτειακή τους τοποθέτηση από του τι είδους συνδικαλισμό ζητούν από την ΠΟΕΔ

 

4. Θεαματική άνοδος – 1999

Ενισχυμένοι από το μήνυμα των εκλογών αλλά και με περισσότερο κουράγιο συνεχίσαμε και κατά την τριετία 1996 – 99 τη δράση μας σε όλους τους τομείς. Οι συνάδελφοι στήριζαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας ενώ την ίδια στιγμή επιχειρηματολογούσαν υπέρ των θέσεων της ΑΚΙΔΑ στα σχολεία δημιουργώντας τη δυναμική για μια πιο ευρεία εκπροσώπηση της Κίνησής μας στην ΠΟΕΔ.

Θυμίζουμε ότι κατά την τριετία συνέβηκαν δύο καθοριστικά γεγονότα για το διδασκαλικό κόσμο. Το ένα αφορούσε τη μονιμοποίηση μιας ομάδας μουσικών που η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ αλλά και η αντιπολίτευση ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με την εκπαίδευση επέμεναν να υλοποιήσουν. Κι ενώ η ΑΚΙΔΑ επιχειρηματολογούσε ενάντια σε αυτή την ενέργεια, οι υπόλοιπες Κινήσεις σχημάτισαν πλειοψηφία και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα. Αν δε συνέβαινε αυτό ακόμα 90 απόφοιτοι θα διορίζονταν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Το δεύτερο γεγονός αφορούσε την ανάπτυξη του τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης και της Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Με την επιμονή και τις ενέργειες της ΑΚΙΔΑ αναγκάστηκε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση οργανικών θέσεων και να ανοίξει πια ο δρόμος της εργοδότησης συναδέλφων τόσο στην Ειδική όσο και στην Προδημοτική. Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για ανάπτυξη του τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης που ήταν πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔ.

Ο διδασκαλικός κόσμος εκτιμώντας θετικά τη στάση της ΑΚΙΔΑ στα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα αλλά και τη συνολική παρουσία της την ανάδειξε το 1999 σε δεύτερη δύναμη στην ΠΟΕΔ, δίνοντάς της το ποσοστό του 25%. Ειδικότερα στη Λευκωσία την ανάδειξε σε πρώτη Κίνηση. Οι υπόλοιπες Κινήσεις πήραν η ΠΑΔΕΔ 37%, η ΔΗΚΙ 23% και η Αγωνιστική Συνεργασία 15%.

 

5. Σταθεροποίηση με σημαντική άνοδο – 2002

Η ΑΚΙΔΑ στην τριετία 1999 – 2002 ήταν πια στο ρόλο της συνδιαχείρισης της ΠΟΕΔ. Είχε αυξημένες ευθύνες ως δεύτερη Κίνηση. Με περίσκεψη αλλά και με ξεκάθαρες προτάσεις συμβάλαμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση διεκδικητικής πολιτικής.

Πρωτοστατήσαμε στην προσπάθεια προώθησης του αιτήματος της μισθολογικής αναβάθμισης και εργαστήκαμε σκληρά και οργανωμένα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλαμε τα μέγιστα στη συνολική προσπάθεια της ΠΟΕΔ , η οποία είχε θετική κατάληξη την κατάκτηση της μισθολογικής κλίμακας Α11 για τον απλό δάσκαλο, Α11 + δύο προσαυξήσεις για το Β. Διευθυντή και Α12 + δύο προσαυξήσεις για το Διευθυντή.

Διευκρινίζουμε ότι ως Κίνηση αναγνωρίζουμε τη συμβολή όλων των Κινήσεων στην επιτυχία του αγώνα. Άλλωστε χωρίς την ενότητα ο κλάδος δε θα κατόρθωνε τη μισθολογική αναβάθμιση. Κάτι που δυστυχώς δεν υπήρχε στην επόμενη φάση της διεκδίκησης της ίσης μεταχείρισης και αφορούσε στο διδακτικό χρόνο. Ενώ το αίτημα ήταν πλήρως τεκμηριωμένο σε μια στιγμή επίθεσης του Υπουργείου με ψευδή στοιχεία, οι Κινήσεις ΠΑΔΕΔ και ΔΗΚΙ σχημάτισαν πλειοψηφία και οδήγησαν την ΠΟΕΔ στην άταχτη υποχώρηση. Έτσι παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες το όλο ζήτημα και δεν επιτεύχθηκε η μείωση του διδακτικού χρόνου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2002 κατέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι οι δάσκαλοι αξιολόγησαν θετικά την ΑΚΙΔΑ κι πίστεψαν σε πιο αποτελεσματικό συνδικαλισμό με την ενίσχυση της εκπροσώπησής της Κίνησής μας στην ΠΟΕΔ. Έτσι έδωσαν στην ΑΚΙΔΑ 29%, στην ΠΑΔΕΔ 35%, στη ΔΗΚΙ 22% και στην Αγωνιστική Συνεργασία 15%. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπήρξε σε όλες τις επαρχίες αύξηση της εκπροσώπησης της Κίνησης με αποκορύφωμα την Πάφο, η οποία είναι η δεύτερη επαρχία όπου η ΑΚΙΔΑ αναδείχθηκε πρώτη Κίνηση.

 

6. Αίτημα για το μέλλον: Ενίσχυση του ποιοτικού συνδικαλισμού

Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη χρονιά της τριετίας 2002 – 2005. Το Δημόσιο Σχολείο βάλλεται από παντού και με διάφορους τρόπους. Όλοι απαιτούν από το δημόσιο εκπαιδευτικό να σηκώσει στους ώμους του όλο και περισσότερο φορτίο. Την ίδια στιγμή τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ιδιωτικός τομέας με διάφορα μέσα προσπαθούν να αποψιλώσουν την παρουσία του συνδικαλιστικού Κινήματος, έτσι που να αποδυναμώσουν την υποστηρικτική του δυνατότητα προς τον εργαζόμενο.

Ταυτόχρονα καταγράφεται με έμφαση η αναγκαιότητα για βελτίωση τόσο των εργασιακών όρων του δασκάλου και της νηπιαγωγού όσο και οι συνθήκες μάθησης για το μαθητή. Προσθετικά με αυτά παρουσιάζεται από φέτος και η ανεργία στο χώρο των δασκάλων με αριθμούς πρωτοφανείς για τα δεδομένα του τόπου μας.

Για την αντιμετώπιση των πιο πάνω χρειάζεται σωστός προγραμματισμός, αποφασιστικότητα, διεκδικητικότητα και συστράτευση όλων. Πάνω από όλα όμως οφείλουμε να θέσουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία του συμφέροντος του εκπαιδευτικού κόσμου και της Παιδείας, χωρίς δεσμεύσεις σε άλλες καταστάσεις. Φαινόμενα όπως της αλλαγής συνδικαλιστικής τακτικής ανάλογα με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, καθόλου δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς μας ως εκπαιδευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Εμείς ως ΑΚΙΔΑ καταθέτουμε την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα έτσι ώστε η ΠΟΕΔ να μπορεί να διαδραματίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά το ρόλο της στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η ΠΟΕΔ μπορεί να δώσει στο δάσκαλο τα ωφελήματα που δικαιούται. Για το σκοπό αυτό ως Κίνηση θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, βασιζόμενοι φυσικά στην υποστήριξη όλων των δασκάλων και νηπιαγωγών.

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Κυριακή,
16/02/2020 22:15